Jan De Meulemeester

Journalist Jan De Meulemeester versterkt Vlaamsparlement.tv, de televisiezender van het Vlaams Parlement, als presentator van twee politieke programma’s. De Meulemeester wordt het nieuwe schermgezicht op woensdag van het programma ‘Studio Vlaams Parlement’ en het wekelijkse debatprogramma ‘Het Debat’.

Ludwig Verduyn (hoofdredacteur van vlaamsparlement.tv): “Ik ben verheugd over de komst van Jan. Hij is onmiskenbaar een talent. In de gesprekken die ik voerde met Jan merkte ik dat zijn stijl en inhoud perfect aansluiten bij die van de zender: ernstig en zakelijk maar ook gepassioneerd door de politieke actualiteit.”

Jan De Meulemeester: “Afscheid is de deur naar de toekomst”. Met die woorden sloot ik het hoofdstuk bij mijn vorige werkgever af. De toekomst is vandaag en voelt heel natuurlijk aan. Op vlaamsparlement.tv krijg ik de ruimte om dieper in te gaan op de besluitvorming in het Vlaams Parlement. Ik zal er mijn journalistieke ziel kwijt kunnen. Duidelijkheid en eenvoud primeren, zonder te vervallen in politiek jargon, steekspelletjes en journalistiek haantjesgedrag.”

Kris Hoflack (directeur Publiekswerking, Informatie & Communicatie van het Vlaams Parlement): “Ik ben opgetogen over de komst van Jan. Zijn politieke kennis, zijn aanpak en zijn frisse stijl zijn een absolute meerwaarde voor vlaamsparlement.tv.”

Twee programma’s

Met het programma ‘Studio Vlaams Parlement‘ sluiten we aan op de plenaire vergadering op woensdag die rechtstreeks en integraal wordt uitgezonden. Jan zal met de volksvertegenwoordigers in gesprek gaan over de politieke actualiteit in het parlement.

Daarnaast modereert Jan elke vrijdag het debatprogramma ‘Het Debat‘, waarin parlementsleden van alle partijen in de studio de degens kruisen over de Vlaamse politieke hete hangijzers.

Jan De Meulemeester begon in 2005 bij de VRT, waar hij vanaf 2007 ook reportages maakte voor Terzake. In 2013 maakte hij de overstap naar VTM Nieuws om er vast Wetstraatverslaggever te worden. Hij presenteerde er ook het wekelijks politiek debatprogramma ‘De Meulemeester in Debat’.

Wanneer te bekijken?

– Studio Vlaams Parlement met Jan De Meulemeester: vanaf woensdag 25 september, elke week (behalve tijdens de 5 recesperiodes) vanaf 18u op vlaamsparlement.tv (Telenet – kanaal 42, Proximus TV – kanaal 175, Orange – kanaal 80).

– Het Debat met Jan De Meulemeester: wekelijks vanaf vrijdag 4 oktober, om 18u in de nieuwslus op vlaamsparlement.tv.