Eedaflegging Matthias Diependaele

Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement besliste maandag dat de Commissie ad hoc op dinsdag 8 oktober, om 13u, zal samenkomen om de begrotingscijfers van de Vlaamse Regering te bespreken.

Vorige week was er veel te doen over de begrotingstabellen die tijdens de regeringsonderhandelingen voor het Vlaamse regeerakkoord werden opgesteld. Deze tabellen bevatten de bedragen met de diverse maatregelen uit dat akkoord.

Op maandag 7 oktober ontvingen de Vlaamse parlementsleden het overzicht van de belangrijkste cijfers voor de komende regeerperiode. Zij zullen hierover debatteren tijdens een vergadering van de Commissie ad hoc die vanaf 13u zal plaatsvinden in de Antoon Van Dyckzaal.

Commissie ad hoc

Het Vlaams Parlement stelde tijdens zijn installatievergadering van 18 juni 2019 een Commissie ad hoc in met algemene bevoegdheden. Deze commissie kan alle parlementaire initiatieven behandelen tot de thematische commissies voor de zittingsperiode 2019-2024 worden aangesteld.

Studio Commissie

Heeft u deze live-uitzending gemist? Geen probleem. Dinsdagavond om 18u volgt in ‘Studio Commissie‘ een uitgebreid verslag van deze commissievergadering met interviews van leden uit zowel meerderheid als oppositie. Daarna 24u te bekijken in de nieuwslus.

U kan deze gebeurtenissen ook rechtstreeks volgen via de webstream van het Vlaams Parlement: