Beleidsplan Cultuur

De beleidsnota Cultuur van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zorgt voor een schokgolf in de kunstenwereld.

De hele cultuursector moet vanaf volgend jaar flink besparen. Er wordt 12 miljoen minder voorzien voor werkingssubsidies en de bedragen die de culturele organisaties nu krijgen, worden niet geïndexeerd. De besparingen zijn het meest voelbaar bij de projectsubsidies, waarmee kleine organisaties en beginnende kunstenaars ondersteund worden. Het beschikbare bedrag voor die projectsubsidies zou dalen van 8,5 naar 3,5 miljoen euro, een besparing van 60 procent.

In de commissie Cultuur van donderdag 14 november licht minister-president Jan Jambon zijn beleidsnota Cultuur 2019-2024 toe. Let op, de commissie-agenda voorziet geen vragenronde voor de Parlementsleden. Vragen van het Parlement over de besparingsoperatie van Jambon kunnen ten vroegste in de week van maandag 25 november gesteld worden. Volgende week is de minister-president namelijk, samen met 200 bedrijfsleiders, op economische missie in China.

Live uitzending

Volg deze zitting donderdag vanaf 10 uur rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet  (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Studio Vlaams Parlement

Heeft u deze live uitzending gemist? Geen probleem. Zondagavond om 18u volgt in ‘Studio Commissie’ een uitgebreid verslag van deze commissievergadering. Daarna 24u te bekijken in de nieuwslus.

U kan deze vergadering ook rechtstreeks volgen via de webstream van het Vlaams Parlement: