VRT-toren Reyerslaan

Het Uitgebreid Bureau heeft dinsdag 21 januari, op vraag van de Groen-fractie, beslist om een actualiteitsdebat toe te voegen aan de agenda van de plenaire vergadering van vandaag. Het onderwerp van het debat is het ontslag van de gedelegeerd bestuurder van de VRT en de toekomst van de openbare omroep.

Op maandag 20 januari raakte namelijk bekend dat de Vlaamse Regering Paul Lembrechts, de CEO van de VRT, heeft ontslagen na een conflict binnen het directiecomité. Leo Hellemans wordt interim-CEO van de VRT. Nog voor de zomer zou er een nieuwe gedelegeerd bestuurder moeten zijn.

Liesbeth Homans, voorzitter van het Vlaams Parlement, heeft minister Benjamin Dalle uitgenodigd om namens de Vlaamse Regering het debat bij te wonen. Het actualiteitsdebat vangt aan vanaf 14u.

Sprekers

De sprekersvolgorde werd bepaald op basis van de ingediende initiatieven:

  • sp.a
  • Groen
  • Vlaams Belang
  • PVDA
  • N-VA
  • CD&V
  • Open Vld

De spreektijd is vastgesteld op 10 minuten per fractie. Nadien volgt het vragenuur in afgeslankte vorm: wegens toevoeging van het actualiteitsdebat beperkt tot 1 actuele vraag per fractie.

Live uitzending

Volg dit debat woensdag vanaf 14 uur rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Studio Vlaams Parlement

Heeft u deze live uitzending gemist? Geen probleem. Woensdagavond, na afloop van de uitzendingen van de plenaire vergadering, volgt in ‘Studio Vlaams Parlement’ een uitgebreid verslag van het debat. Daarin gaat journalist Jan De Meulemeester in gesprek met parlementsleden uit zowel de meerderheid als de oppositie. Daarna tot donderdag 18u te bekijken in de nieuwslus.

U kan deze vergadering ook rechtstreeks volgen via de webstream van het Vlaams Parlement: