Op maandag 23 september opent het Vlaams Parlement het nieuwe zittingsjaar 2019-2020. Omdat er geen nieuwe Vlaamse Regering is, zal de opening gebeuren zonder Septemberverklaring. Deze wordt dan uitgesteld naar een latere datum.

Vlaams Radiokoor

Om 12 uur begint het zittingsjaar 2019-2020 met een optreden van Brussels Philharmonic en Vlaams Radiokoor in de Koepelzaal.

Toespraak van de voorzitter

Om 14u komt de plenaire vergadering samen. Het Parlement verkiest tijdens deze openingsvergadering het Bureau, dat is het dagelijkse bestuur van het parlement dat bestaat uit de voorzitter, de ondervoorzitters en de secretarissen. De parlementsvoorzitter houdt traditioneel een toespraak bij de opening van het nieuwe zittingsjaar. Op de agenda staat ook nog het onderzoek van de geloofsbrieven van opvolgers bij de verkiezingen van 26 mei ll. die tijdens het zomerreces werden ingezonden.

Kijk live

Volg zowel het optreden van het Vlaams Radiokoor als de openingszitting rechtstreeks en onverkort vanaf 12u op vlaamsparlement.tv (Telenet kanaal 42, Orange kanaal 80 of Proximus TV kanaal 175).

Interview met parlementsvoorzitter

Heeft u deze live-uitzending gemist? Geen probleem. Maandagavond om 18u volgt een uitgebreid verslag van deze openingszitting, samen met een interview met Wilfried Vandaele, de voorzitter van het Vlaams Parlement. Daarna 24u te bekijken in de nieuwslus.