Samen tegen onbetaalde schoolfacturen
Het project Samen Tegen Onbetaalde Schoolfacturen (STOS) heeft als doel om secundaire scholen te helpen zoeken naar oplossingen voor onbetaalde schoolfacturen. Zo gaan armoede-experts scholen begeleiden om te vermijden dat ouders de schoolfacturen van hun kinderen niet kunnen betalen. Over dit project wisselen de leden van de commissie van gedachten met enkele medewerkers.

Zowel voor scholen als voor ouders zijn onbetaalde schoolfacturen een bron van stress. Ouders hebben het soms moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarnaast zien scholen hun werkingsmiddelen dalen en vrezen voor de kwaliteit van hun onderwijs. Tijdens het lopende schooljaar stapten opnieuw 44 secundaire scholen in het project Samen tegen Onbetaalde Schoolfacturen (STOS). Het gaat om scholen die bereid zijn om met hun hele team rond armoede, kostenbeheersing en onbetaalde schoolfacturen te werken en op maat ondersteuning krijgen. Ze worden daarin begeleid door een vormingsmedewerker en een ervaringsdeskundige in armoede.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits maakt voor dit project opnieuw 250.000 euro vrij. “Scholen zitten vaak met vragen over hoe ze met armoede om kunnen gaan. 7 op de 10 scholen hebben niet meteen een doelgericht beleid. Het project Samen tegen Onbetaalde Schoolfacturen komt hieraan tegemoet. Een vormingsmedewerker en een ervaringsdeskundige in de armoede staan de scholen bij met raad en daad en met een aanpak op maat. Dankzij die begeleiding gaan scholen bewuster om met kostenbeheersing, onbetaalde facturen en handboeken. En ontwikkelen ze samen met het hele schoolteam een visie rond armoede”.

Bron: 44 secundaire scholen stappen in Samen tegen Onbetaalde Schoolfacturen

Bron: Samen tegen onbetaalde schoolfacturen!

Studio Commissie (herhaling), donderdag 22 augustus 2019 vanaf 17u09 op vlaamsparlement.tv. Daarna 24u te bekijken in onze nieuwslus.