Saneringsfactuur

De verontrustende PFOS-vervuiling door het bedrijf 3M zorgt voor heel wat beroering in het Vlaams Parlement. De fabriek uit Zwijndrecht produceerde jarenlang PFOS, een chemische stof die de hormonen verstoort en mogelijk kankerverwekkend is. Op voorzet van Vlaams minister van Omgeving en Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) is een parlementaire onderzoekscommissie in het leven geroepen.

“Er zit 110 keer te veel PFOS in het water, 6 keer te veel in de vissen en 26 keer te veel in de bodem. De Vlaams Regering heeft het serieus verknoeid”, zegt Mieke Schauvliege (Groen). Schauvliege vindt dat de 3M de saneringskosten moet betalen. In het Vlaams Parlement treedt Bart Claes (Vlaams Belang) haar hier bij. “Ik hoop dat deze Vlaamse regering er alles aan doet om 3M wel degelijk te laten opdraaien voor hun eigen rotzooi”, aldus Claes.

Het volledige verslag kan u hier terugvinden

Studio Vlaams Parlement, woensdag 23  juni 2021 vanaf 18u op Vlaams Parlement TV. Stem af op Telenet (kanaal 42), Orange (kanaal 80) of Proximus TV (kanaal 175). Daarna 24u te bekijken in onze nieuwslus.