versnelling vaccinatiecampagne

Het vaccin van AstraZeneca is ook geschikt voor 55-plussers. Dat blijkt uit het nieuwste advies van de Hoge Gezondheidsraad. Door dit nieuws kan de vaccinatiecampagne van de Vlaamse overheid sneller uitgerold worden. Zo laat Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) weten dat de uitnodigingen voor 32.800 85-plussers zo snel mogelijk verstuurd zullen worden. “De vaccinatiecentra hebben zich daarvoor georganiseerd; die zijn er klaar voor”,  klinkt het bij Katrien Schryvers (CD&V).

De voorbije week kwam aan het licht dat 6 procent van het personeel in de Vlaamse woonzorgcentra weigert zich te laten vaccineren. In de rest van het land is dat probleem groter. Slechts 40 procent van het woonzorgpersoneel in Brussel is bereid om zich te laten vaccineren. Ook uit een peiling van Test Aankoop blijkt dat er nog heel wat wantrouwen heerst rond de vaccinatie tegen het coronavirus. Dat komt vooral omdat mensen onvoldoende geïnformeerd worden. “Het is cruciaal dat we alles op alles zetten. Dat er een communicatiecampagne wordt opgezet die aan iedereen duidelijk maakt: dit is goedgekeurd, dit is een goed vaccin. Als dat niet lukt, zullen veel mensen niet komen opdagen en krijgen we nog geen versnelling in de vaccinatiestrategie”, zegt Hannes Anaf (sp.a).

Het volledige verslag kan u hier terugvinden.

Studio Vlaams Parlement, woensdag 3 maart 2021 vanaf 18u op vlaamsparlement.tv. Stem af op Telenet (kanaal 42), Orange (kanaal 80) of Proximus TV (kanaal 175). Daarna 24u te bekijken in onze nieuwslus.