Brabantnet De Lijn
In 2013 kondigde Vlaanderen drie tramtracés aan om het openbaar vervoer in Vlaams-Brabant te verbeteren en de luchthaven beter te ontsluiten. Maar door onenigheid tussen Vlaanderen en Brussel zullen al zeker twee van de drie lijnen de geplande deadline van 2020 niet halen. In het Vlaams Parlement peilt men naar de vooruitgang van het project bij minister van mobiliteit Ben Weyts.

Uit het jaarverslag van het Vlaams Verkeerscentrum bleek dat de ring rond Brussel in 2017 alweer de weinig benijdenswaardige plaats kreeg van grootste verkeersknelpunt in ons land. Volgens Voka Vlaams-Brabant kosten die files miljoenen euro’s per jaar aan de bedrijven. Goede werknemers laten dat ook steeds meer meespelen in de keuze van een job. Eind 2013 gaf de Vlaamse Regering  de goedkeuring om drie tramverbindingen uit het project ‘Brabantnet‘ uit te werken. Dit heeft als doel het openbaar vervoer in Vlaams-Brabant te verbeteren en de luchthaven beter te ontsluiten. Maar uit een artikel van De Tijd blijkt dat de luchthaventram vast zit in een communautair moeras.

“Het artikel komt er kort op neer dat, door onenigheid over de vliegroutes en de geluidsnormen het overleg tussen minister Ben Weyts en minister van Mobiliteit Pascal Smet, de Brusselse tegenhanger, stil zou hebben gelegen, en dus ook dat over de twee trams”, zegt Karin Brouwers (CD&V). Tijdens de commissie voor Mobiliteit spreekt minister Weyts deze beschuldigingen tegen. “We hebben geen minuut stilgezeten. Tussen een principebeslissing en het aanbestedingsklaar krijgen van dossiers van een dergelijke grootteorde, is er nu eenmaal wat tijd”, reageert Weyts. “We gaan gefaseerd vooruit. Het is niet alles ineens, we voeren het gefaseerd uit. Men zal op het terrein begin volgend jaar verandering kunnen merken”.

Studio Commissie (herhaling), donderdag 16 augustus 2018 vanaf 17u op vlaamsparlement.tv. Daarna 24u te bekijken in onze nieuwslus.