Borstvoeding

Maandag 27 mei 2024

– 18u: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Line De Witte (PVDA)

– 18u08: Studio Commissie – Uit een onderzoek bij 576 influencers blijkt dat 97% van hen commerciële content op hun sociale media publiceert en daar inkomsten uit haalt. Slechts één op vijf volgde de regelgeving echter correct op en maakte duidelijk dat het om reclame ging. Meyrem Almaci (Groen) kaart de kwestie aan.

– 18u17: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Maarten Claeys (cd&v)

– 18u25: Studio Commissie – De openbare omroep is op zoek naar psychologen om kinderen, tieners of adolescenten te begeleiden in zowel televisie- als filmproducties. Freya Perdaens (N-VA) vindt dit een goede zaak.

– 18u34: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Stijn Brouns (Vlaams Belang)

– 18u42: Studio Commissie – Bij de uitgever van De Standaard, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad verdwijnen 19,5 voltijds equivalenten (VTE’s). Het zou gaan om maximaal 23 mensen. . Katia Segers (Vooruit) vreest dat de journalistieke kwaliteit en diversiteit steeds meer in het gedrang komt.

Dinsdag 28 mei 2024

– 18u: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Daan Mostaert (cd&v)

– 18u14: Studio Commissie – Bijna de helft van de jongeren in ons land ziet op sociale media berichten over afvallen en diëten. Vooral jongeren met een eetstoornis zijn gevoelig hiervoor. Koen Daniëls (N-VA) kaart de problematiek aan.

– 18u26: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Griet Vanryckegem (N-VA)

– 18u35: Studio Commissie – Het Agentschap Opgroeien heeft een nieuwe richtlijn voor de kinderopvang. Zo moeten kinderen ouder dan 3 maanden niet automatisch opgehaald worden als ze 38 graden koorts hebben. Maar Freya Saeys (Open Vld) vindt dat de nieuwe richtlijn niet genoeg wordt toegepast.

– 18u47: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Nawal Maghroud (Vooruit)

– 18u52: Studio Commissie – Zorginstelling Sint Oda en woonzorggroep Integro gaan onderzoeken op welke manier slimme alarmsystemen de personeelsinzet tijdens de nacht kunnen verbeteren. Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) vraagt zich wanneer dit geïmplementeerd zal worden.

Woensdag 29 mei 2024

– 18u: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Natacha Waldmann (Groen)

– 18u18: Studio Commissie – Het antibioticagebruik bij pluimvee en meer bepaald bij braadkippen blijft toenemen. De situatie baart Ludwig Vandenhove (Vooruit) zorgen. Hij vraagt aan minister Brouns om dringend maatregelen te nemen.

– 18u23: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Dries Devillé (Vlaams Belang)

– 18u32: Studio Commissie – Nadat corona een dipje in de opvang van zorggasten teweegbracht, lijkt de situatie inmiddels hersteld. Steunpunt Groene Zorg bracht vorig jaar 604 zorgbehoevenden onder op een zorgboerderij tegenover 405 tijdens het coronajaar. Stijn De Roo (cd&v) vindt dit een goede zaak.

– 18u40: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Julie Asselman (Open Vld)

– 18u44: Studio Commissie – In de historische wachtzaal van het station van Brugge op je trein wachten, zal niet meer kunnen. De zaal is al een tijdje dicht door een waterlek, maar blijft ook in de toekomst gesloten. Een spijtige zaak, vinden Maaike De Vreese (N-VA) en Annick Lambrecht (Vooruit).

Donderdag 30 mei 2024

– 18u: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Romina Vanhooren (Open Vld)

– 18u10: Studio Commissie – De hulplijn Stop It Now! is sinds kort dagelijks beschikbaar. Bij Stop It Now! kunnen mensen terecht die zich zorgen maken over hun seksuele gevoelens voor minderjarigen. Katrien Schryvers (cd&v) vraagt zich af hoeveel mensen de hulplijn momenteel bereikt.

– 18u23: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Burak Nalli (Vooruit)

– 18u32: Studio Commissie – Assistentiehonden kunnen een wereld van verschil betekenen voor personen met een beperking. Vlaams Parlementslid Tine van der Vloet (N-VA) wil een beter beleid voor assistentiehonden in Vlaanderen.

– 18u44: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Sanne Van Looy (N-VA)

– 18u47: Studio Commissie – Na een grondige studie werden de curves geactualiseerd om goed te blijven aansluiten bij de huidige populatie kinderen en ouders. Borstvoeding is bij de nieuwe curves de referentie. Koen Daniëls (N-VA) begrijpt niet waarom er geen twee groeicurves zijn.

Vrijdag 31 mei 2024

– 18u: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Stijn Quaghebeur (N-VA)

– 18u14: Studio Commissie – In drie jaar tijd is het aandeel van rijbewijzen voor personenwagens met een automatische versnellingsbak verdubbeld. Maar als je een rijbewijs haalt met een automaat, dan mag je niet handgeschakeld rijden. Marino Keulen (Open Vld) wil hier verandering in brengen.

– 18u26: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Herlinde Rollez (cd&v)

– 18u33: Studio Commissie – Onder minister van Mobiliteit Lydia Peeters wordt De Lijn kapot bespaard, schrijft Marc Descheemaecker in zijn boek. Wim Verheyden (Vlaams Belang) polst naar een reactie van de minister op de kritiek die Descheemaecker uit in zijn boek.

– 18u44: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Zeynep Balci (Vooruit)

– 18u49: Studio Commissie – Bij de afbraak van de zogenoemde Bananenbrug over het Albertkanaal in Wijnegem is een groter brokstuk dan verwacht op de Stokerijstraat terechtgekomen. Gelukkig raakte niemand gewond. Marino Keulen (Open Vld) vraagt zich af of de veiligheidsparameters werden gerespecteerd.

Zaterdag 1 juni 2024

– 18u: Het Rapport – De legislatuur van het Vlaams Parlement zit er bijna op. N-VA, cd&v en Open Vld vormden samen tussen 2019 en 2024 de meerderheid in de Koepelzaal. Samen met Chris Janssens, fractieleider voor het Vlaams Belang, maakt Marc Van de Looverbosch het rapport op van de parlementsleden en de Vlaamse Regering.

– 18u30: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Tineke Van hooland (Open Vld)

– 18u37: Studio Commissie – Je tiener inschrijven voor het secundair onderwijs bezorgt vele ouders veel stress. Vaak krijgen ouders pas midden juni te horen of hun kind al dan niet een plaatsje heeft gekregen op de school die hun voorkeur uitdraagt. Te laat, vindt Jan Laeremans (Vlaams Belang). Hij vraagt om de inschrijvingstermijn met twee weken te vervroegen.

– 18u48: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Tom Lamont (Vlaams Belang)

Zondag 2 juni 2024

– 18u: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Bavo De Mol (Open Vld)

– 18u14: Studio Commissie – Tijdens een uitzending van ‘De Afspraak’ toonde de redactie beelden van de Noorse dokter Mads Gilbert, die zeer dramatisch de ministers en regeringsleiders van Europa en de Verenigde Staten aanroept. In de beelden is ook geschreeuw van Palestijnen in een ziekenhuis hoorbaar. Maar Mads Gilbert is helemaal niet aanwezig in Gaza. Klaas Slootman (Vlaams Belang) vindt het niet kunnen dat de VRT zomaar deze beelden zonder enige duiding toont.

– 18u25: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Gabriella De Francesco (Groen)

– 18u32: Studio Commissie – Bijna 3 op de 10 bestuurders houden minder dan 1 seconde afstand op de snelweg en doen dus aan bumperkleven. Sofie Mertens (cd&v) vraagt aan minister Peeters om dringen sensibiliseringscampagnes op te zetten.

– 18u39: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Wim Desloovere (Vlaams Belang)

– 18u44: Studio Commissie – De gemeente Ganshoren besliste dat het huurcontract van jeugdhuis Tongeluk wordt stopgezet. Een spijtige zaak, vindt Stijn Bex (Groen). Hij hoopt dat minister Dalle alsnog het gemeentebestuur kan overtuigen.