Cultuur

Geachte kijker,
Hieronder vindt u een beknopt zendschema van week 52 van vlaamsparlement.tv (Telenet, kanaal 42 – Proximus, kanaal 175 – Orange, kanaal 80)

Maandag 23/12

– 18u: Het jaar van Liesbeth Homans – Vlaamsparlement TV blikt samen met 10 parlementsleden terug naar de afgelopen twaalf maanden. 2019 was het jaar waarin de Vlaamse en federale verkiezingen, de uitstap uit Unia en het Vlaamse canon de actualiteit beheersten. Journalist Jan De Meulemeester praat uitgebreid met de Vlaamse volksvertegenwoordigers die het voorbije jaar zelf kleur hebben gegeven. Vandaag is dat Liesbeth Homans.

– 18u30: De Koepelzaal – Tijdens de laatste plenaire vergadering van 2019 heeft het Vlaams Parlement de begroting voor het jaar 2020 besproken. Elke bevoegdheid van de Vlaamse regering kwam daarbij afzonderlijk aan bod. Tijdens de Kerstvakantie brengt vlaamsparlement.tv u een samenvatting van de debatten over al deze bevoegdheidsdomeinen. Vandaag kan u kijken naar deel 1 van het begrotingsdebat over de domeinen Binnenlands Bestuur, Gelijke Kansen en Inburgering.

Dinsdag 24/12

– 18u: Het jaar van Jos D’Haese – Vlaamsparlement TV blikt samen met 10 parlementsleden terug naar de afgelopen twaalf maanden. 2019 was het jaar waarin de Vlaamse en federale verkiezingen, de uitstap uit Unia en het Vlaamse canon de actualiteit beheersten. Journalist Jan De Meulemeester praat uitgebreid met de Vlaamse volksvertegenwoordigers die het voorbije jaar zelf kleur hebben gegeven. Vandaag is dat Jos D’Haese.

– 18u30: De Koepelzaal – Tijdens de laatste plenaire vergadering van 2019 heeft het Vlaams Parlement de begroting voor het jaar 2020 besproken. Elke bevoegdheid van de Vlaamse regering kwam daarbij afzonderlijk aan bod. Tijdens de Kerstvakantie brengt vlaamsparlement.tv u een samenvatting van de debatten over al deze bevoegdheidsdomeinen. Vandaag kan u kijken naar deel 2 van het begrotingsdebat over de begrotingsthema’s Binnenlands Bestuur, Gelijke Kansen en Inburgering.

Woensdag 25/12

– 18u: Het jaar van Conner Rousseau – Vlaamsparlement TV blikt samen met 10 parlementsleden terug naar de afgelopen twaalf maanden. 2019 was het jaar waarin de Vlaamse en federale verkiezingen, de uitstap uit Unia en het Vlaamse canon de actualiteit beheersten. Journalist Jan De Meulemeester praat uitgebreid met de Vlaamse volksvertegenwoordigers die het voorbije jaar zelf kleur hebben gegeven. Vandaag is dat Conner Rousseau.

– 18u30: De Koepelzaal – Tijdens de laatste plenaire vergadering van 2019 heeft het Vlaams Parlement de begroting voor het jaar 2020 besproken. Elke bevoegdheid van de Vlaamse regering kwam daarbij afzonderlijk aan bod. Tijdens de Kerstvakantie brengt vlaamsparlement.tv u een samenvatting van de debatten over al deze bevoegdheidsdomeinen. Vandaag kan u kijken naar de tussenkomsten over de begrotingsthema’s Welzijn, volksgezondheid en gezin.

Donderdag 26/12

– 18u: Het jaar van Roosmarijn Beckers – Vlaamsparlement TV blikt samen met 10 parlementsleden terug naar de afgelopen twaalf maanden. 2019 was het jaar waarin de Vlaamse en federale verkiezingen, de uitstap uit Unia en het Vlaamse canon de actualiteit beheersten. Journalist Jan De Meulemeester praat uitgebreid met de Vlaamse volksvertegenwoordigers die het voorbije jaar zelf kleur hebben gegeven. Vandaag is dat Roosmarijn Beckers.

– 18u30: De Koepelzaal – Tijdens de laatste plenaire vergadering van 2019 heeft het Vlaams Parlement de begroting voor het jaar 2020 besproken. Elke bevoegdheid van de Vlaamse regering kwam daarbij afzonderlijk aan bod. Tijdens de Kerstvakantie brengt vlaamsparlement.tv u een samenvatting van de debatten over al deze bevoegdheidsdomeinen. Vandaag kan u kijken naar de tussenkomsten over de begrotingsthema’s Cultuur, jeugd, sport en media.

Vrijdag 27/12

– 18u: Het jaar van Koen Van den Heuvel – Vlaamsparlement TV blikt samen met 10 parlementsleden terug naar de afgelopen twaalf maanden. 2019 was het jaar waarin de Vlaamse en federale verkiezingen, de uitstap uit Unia en het Vlaamse canon de actualiteit beheersten. Journalist Jan De Meulemeester praat uitgebreid met de Vlaamse volksvertegenwoordigers die het voorbije jaar zelf kleur hebben gegeven. Vandaag is dat Koen Van den Heuvel.

– 18u30: De Koepelzaal – Tijdens de laatste plenaire vergadering van 2019 heeft het Vlaams Parlement de begroting voor het jaar 2020 besproken. Elke bevoegdheid van de Vlaamse regering kwam daarbij afzonderlijk aan bod. Tijdens de Kerstvakantie brengt vlaamsparlement.tv u een samenvatting van de debatten over al deze bevoegdheidsdomeinen. Vandaag kan u kijken naar deel 2 van de tussenkomsten over de begrotingsthema’s Cultuur, jeugd, sport en media.

Zaterdag 28/12

– 18u: Studio Commissie – Samenvatting van de commissie voor Landbouw van het Vlaams Parlement over volgende onderwerpen: vrouwelijke ondernemers in landbouwsector, vergoeding voor pluimveekwekers na H3N1-virus, verdragen met de Mercosur en over brexitimpact op de fruitsector.

Zondag 29/12

– 18u: Studio Commissie – Samenvatting van de commissie voor Onderwijs: Verslag van het Rekenhof over het M-decreet en de zorg in het gewoon onderwijs

Maandag 30/12

– 18u: Het jaar van Filip Dewinter – Vlaamsparlement TV blikt samen met 10 parlementsleden terug naar de afgelopen twaalf maanden. 2019 was het jaar waarin de Vlaamse en federale verkiezingen, de uitstap uit Unia en het Vlaamse canon de actualiteit beheersten. Journalist Jan Demeulemeester praat uitgebreid met de Vlaamse volksvertegenwoordigers die het voorbije jaar zelf kleur hebben gegeven. Vandaag is dat Filip Dewinter.

– 18u30: De Koepelzaal – Tijdens de laatste plenaire vergadering van 2019 heeft het Vlaams Parlement de begroting voor het jaar 2020 besproken. Elke bevoegdheid van de Vlaamse regering kwam daarbij afzonderlijk aan bod. Tijdens de Kerstvakantie brengt vlaamsparlement.tv u een samenvatting van de debatten over al deze bevoegdheidsdomeinen. Vandaag kan u kijken naar de tussenkomsten over de begrotingsthema’s Werk en sociale economie.


Dit zendschema werd opgesteld op basis van alle momenteel beschikbare informatie. Niets sluit uit dat op er op basis van bijkomende informatie nog wijzigingen in het uitzendschema worden doorgevoerd. Die bijkomende informatie kan het gevolg zijn van beslissingen van de diensten van het Vlaams Parlement, van de actualiteit die een aantal nieuwe keuzes opdringt of van andere overmacht.