scholen
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is tot een overeenkomst gekomen met de Vlaamse onderwijssector om vanaf 15 mei de scholen gedeeltelijk weer te openen. Dat advies zal aan de Nationale Veiligheidsraad worden bezorgd. Die vrijdag opnieuw samenkomt om zich te buigen over een versoepeling van de lockdownmaatregelen.

Het Vlaams onderwijsveld stelt voor om de scholen de mogelijkheid te geven om vanaf vrijdag 15 mei te openen voor een deel van de leerlingen, die dan een deel van de week les zouden kunnen krijgen in hun klas. Concreet gaat het dan om de leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar (4 dagen per week), van het 6de leerjaar (2 dagen per week) en de scholieren van het laatste jaar secundair onderwijs (1 dag per week in het ASO, 2 dagen per week in het TSO, KSO en in zowel het 6de als het 7de jaar BSO). Na 1 week komt er een evaluatie met het oog op eventuele uitbreiding naar andere leerjaren.

Lees ook: Vlaams Onderwijsveld adviseert gefaseerde heropstart vanaf 15 mei

Het volledige verslag kan u hier terugvinden.

Studio Vlaams Parlement, woensdag 22 april 2020 vanaf 18u vlaamsparlement.tv. Stem af op Telenet (kanaal 42), Orange (kanaal 80) of Proximus TV (kanaal 175). Daarna 24u te bekijken in onze nieuwslus.