Hoorzitting met jongeren over de impact van de coronacrisis

Op donderdag 28 mei om 14u ontvangt de Commissie Jeugd van het Vlaams Parlement vertegenwoordigers van de Vlaamse Jeugdraad, een aantal jongeren en de Vlaamse Kinderrechtencommissaris. Zij komen getuigen over de impact van de coronacrisis op het leven van jongeren en zullen hun verwachtingen voor de exitstrategie voorleggen aan de parlementsleden. Door de coronacrisis en om de sociale afstand te respecteren zal deze hoorzitting uitzonderlijk plaatsvinden in de Koepelzaal.

“De Commissie Jeugd drong er op aan om jongeren zelf te horen en een stem te geven in het parlement”, zegt commissievoorzitster Elisabeth Meuleman. “We hebben ook bijzondere aandacht voor jongeren die opgroeien in kwetsbare thuissituaties en bespreken de resultaten van de online bevraging van het Kinderrechtencommissariaat, het Kenniscentrum Kinderrechten en de Kinderrechtencoalitie. Nu de maatregelen van de lockdown stapsgewijs worden versoepeld, zullen de deelnemers aan de hoorzitting ook hun verwachtingen voor de exitstrategie voorleggen aan de Vlaamse parlementsleden.”

Naast vertegenwoordigers van de Vlaamse Jeugdraad en een aantal jongeren, nodigt de commissie ook Caroline Vrijens, Vlaams Kinderrechtencommissaris, uit. Het Kinderrechtencommissariaat formuleerde een advies waarin zij de bezorgdheden van de kinderen, jongeren, ouders en professionals die contact opnamen met hun Klachtenlijn, vertolken en op basis daarvan de nodige aandachtspunten op tafel leggen.

Volgende sprekers nemen deel aan de hoorzitting:

– Caroline Vrijens, Vlaams Kinderrechtencommissaris
– Ikrame Kastit, co-coördinator Uit De Marge, namens de Vlaamse Jeugdraad
– Inge Geerardyn, coördinator Vlaamse Jeugdraad
– Jad Zeitouni, Ines De Geest, Benjamin Van Bunderen Robberechts, Diede Henderickx, Robert Pepnikaj, (Niko) Yassin Hens, Rayden Geluykens en Fatima El Hasnaoui.

Live uitzending

Volg deze zitting donderdag vanaf 14u rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Uitzending gemist?

Heeft u deze live uitzending gemist? Geen probleem. Zondagavond om 18u volgt in ‘De Koepelzaal’ een uitgebreid verslag over deze hoorzitting. Daarna 24u te bekijken in de nieuwslus.

U kan deze plenaire vergadering ook rechtstreeks volgen via de webstream van het Vlaams Parlement: