100 kandidaten: Carina Van Cauter (Open Vld)

Op dinsdag 6 oktober nodigt de Commissie voor Binnenlands Bestuur van het Vlaams Parlement de drie pas aangestelde provinciegouverneurs uit voor een gedachtewisseling. Ook Vlaams minister Bart Somers zal hieraan deelnemen.

De Vlaamse Regering besliste op 17 juli 2020 over de verdeling van drie gouverneursposten: Jos Lantmeeters (N-VA) in Limburg, Jan Spooren (N-VA) in Vlaams-Brabant en Carina Van Cauter (Open Vld) in Oost-Vlaanderen. De nieuwe gouverneurs namen effectief hun functie op vanaf 1 september 2020.

De Vlaamse parlementsleden nodigen de drie gouverneurs op dinsdag 6 oktober uit om van hen te horen hoe zij hun rol als gouverneur willen invullen en hoe zij de uitdagingen voor hun provincie willen aangaan.

Kris Van Dijck, voorzitter van de commissie: “De aanstelling van de nieuwe provinciegouverneurs heeft lang aangesleept. De parlementsleden willen daarom vernemen wat hun toekomstvisie is op hun respectievelijke provincie en nagaan of zij hun bijzondere rol gedegen en nauwkeurig zullen invullen.”

De provinciegouverneurs krijgen ieder de mogelijkheid hierbij toelichting te geven, waarna de commissieleden vragen kunnen stellen.

Live uitzending

Volg deze gedachtewisseling dinsdag 6 oktober vanaf 14u rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Uitzending gemist?

Heeft u deze live uitzending gemist? Geen probleem. Dinsdagavond om 18u volgt in ‘Studio Commissie’ een uitgebreid verslag over deze gedachtewisseling. Daarna 24u te bekijken in de nieuwslus.

U kan deze commissievergadering ook rechtstreeks volgen via de webstream van het Vlaams Parlement: