Met ingang van woensdag 16 maart presenteert Marc Van de Looverbosch op Vlaams Parlement TV. Hij volgt daarmee Jan De Meulemeester op, die zich zal focussen op een nieuwe functie als chef nieuws binnen de mediagroep Roularta. Marc Van de Looverbosch zal de programma’s ‘Studio Vlaams Parlement’ (wekelijks op woensdag en donderdag vanaf 18u) en ‘Het Gesprek’ (wekelijks op zaterdag vanaf 18u) voor zijn rekening nemen.

Marc Van de Looverbosch: “Ik was blij verrast toen Vlaams Parlement TV me vroeg voor deze opdracht. Het voelt als terugkeren naar vertrouwd terrein. Ik verheug me nu al op de eerste interviews.”

Ludwig Verduyn (hoofdredacteur Vlaams Parlement TV): “Vlaams Parlement TV is het belangrijkste visuele contact van de burger met het Vlaams Parlement. We zijn dan ook tevreden dat Marc Van de Looverbosch zijn jarenlange ervaring en kennis gaat inzetten om onze omroep mee vorm te geven en verder uit te bouwen.”

Kris Hoflack (directeur communicatie van het Vlaams Parlement): “Marc wordt door alle partijen gerespecteerd voor zijn correcte interviewstijl. Hij is een van de beste Wetstraat-journalisten van de voorbije decennia. Ik ben zeer blij met zijn komst.”

Het recept van ‘Studio Vlaams Parlement’ blijft vertrouwd. Vanuit de moderne televisiestudio in het Bezoekerscentrum van het Vlaams Parlement gidst Marc de kijkers door de politieke actualiteit zoals die zich ontrolt tijdens de plenaire debatten en het vragenuurtje.

Journalist Marc Van de Looverbosch is een echte Wetstraatjournalist. Hij volgde meer dan 20 jaar de Wetstraat voor de openbare omroep VRT. Hij was te horen in het radionieuws en diverse programma’s op Radio 1. Hij was ook regelmatig presentator van het televisieprogramma ‘De Zevende Dag’. Hij kreeg veel waardering voor de politieke documentairereeks op Canvas ‘Wissel van de macht’, een televisieprogramma waarin Van de Looverbosch terugblikt op kantelmomenten in de geschiedenis van Vlaamse politieke partijen. Van 2003 tot 1015 was hij bovendien voorzitter van de raad van bestuur van de VVJ (Vlaamse Vereniging van Journalisten). Hij is auteur van de boeken ‘De wissel van de macht’ (Lannoo 2015) en ‘De wereld waarvan wij droomden’ (Lannoo 2021).

Sterke namen, herkenbare gezichten en journalisten die fysiek, op het terrein, in de Wetstraat actief zijn, worden steeds zeldzamer. Ze zijn onmiskenbaar een meerwaarde voor een parlementaire televisie-omroep. Ook Jan De Meulemeester zal deel blijven uitmaken van dit team presentatoren. De kijker zal hem bij gelegenheid terugzien als interviewer.