Officiële opening bezoekerscentrum
Donderdag heeft Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement, het nieuwe Bezoekerscentrum officieel geopend. In aanwezigheid van ministers, parlementsleden en oud-voorzitters van het Vlaams Parlement vertelt politicoloog Carl Devos over de noodzaak van een plek waar burgers meer te weten kunnen komen over de politiek. Ook Linda De Win tekent aanwezig. Zij praat met curator Emmanuel Gerard over de totstandkoming van het Bezoekerscentrum.

Het Vlaams Parlement is het eerste Belgische parlement met een bezoekerscentrum voor een ruim publiek. Het is volledig digitaal, zet volop in op interactie en brengt heel wat interessant beeldmateriaal samen over de geschiedenis van de Vlaamse deelstaat. In het Bezoekerscentrum ontdekt en beleeft de bezoeker de Vlaamse democratie van op de eerste rij. Hij kan er kennis maken met de 124 Vlaamse Volksvertegenwoordigers en van binnenuit ervaren hoe onze democratie werkt. Hij ontdekt er de geschiedenis van de Vlaamse deelstaat en komt er te weten hoe het Vlaams Parlement ook zijn leven beïnvloedt.

Prof. dr. em. Emmanuel Gerard (KU Leuven) trad op als curator. De conceptnota die hij voor dit project schreef, was de basis voor de inhoudelijke uitwerking van de permanente tentoonstelling van het Bezoekerscentrum.

De website van het Bezoekerscentrum biedt de nodige informatie.

Openingsweekend 17 en 18 november

Het Bezoekerscentrum zal op 17 en 18 november openen voor het grote publiek. Tijdens dit openingsweekend zijn er tal van activiteiten om er een feestelijk gebeuren van te maken. Zoals: speeddates met Vlaamse volksvertegenwoordigers, rondleidingen, workshops, lezingen, een bezoekje achter de schermen, kinderanimatie, … Voor elk wat wils, en ook een gratis hapje en drankje.

Nieuws, vrijdag 16 november 2018 vanaf 18u op vlaamsparlement.tv. Daarna 24u in onze nieuwslus.