Het coronavirus, COVID-19, heeft zich verspreid in verschillende Europese landen. Ook in Vlaanderen circuleert het virus. Bekijk hier de richtlijnen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Ook in het Vlaams Parlement werden de nodige voorzorgsmaatregelen genomen:

Plenaire vergaderingen

Het Vlaams Parlement zal de wekelijkse plenaire vergadering op woensdag voortzetten in afgeslankte vorm. Concreet zullen 53 Vlaamse volksvertegenwoordigers samen met de voorzitter en 5 Vlaamse ministers plaats kunnen nemen in de Koepelzaal. Dit betekent dat ook de opening van het parlementaire jaar op 28 september dat gepaard gaat met de jaarlijkse Septemberverklaring van de Vlaamse Regering, op deze manier zal plaatsvinden. De andere leden kunnen via de streaming op de website van het Vlaams Parlement of via vlaamsparlement.tv de plenaire vergadering volgen. De stemmingen zullen ook opnieuw van op afstand gebeuren.

Commissies

De Commissies kunnen zelf beslissen over de manier waarop hun vergaderingen zullen verlopen, fysisch aanwezig in het parlement of via digitale weg. Alle commissievergaderingen kunnen gevolgd worden via de streaming op de website.

Bezoekers en evenementen

Het aantal bezoekers aan de plenaire vergadering wordt beperkt tot maximaal 40 personen. Evenementen in het parlement zijn in sommige zalen opnieuw toegelaten, maar het aantal deelnemers zal naargelang de grootte van de gebruikte zaal beperkt worden om de afstandsregel te kunnen verzekeren. Ook rondleidingen van groepen zijn opnieuw mogelijk. Iedere dag kunnen maximum 10 groepen van maximaal 14 deelnemers een rondleiding krijgen. Het dragen van een mondmasker is hierbij altijd verplicht.

Een overzicht van de weekprogrammatie van vlaamsparlement.tv kan u hier terugvinden.

Meer info vindt u op: https://info-corona.be

Of bel naar: 0800 14689