Vlaamse begroting
De voorzitter van het economisch adviescomité Koenraad Debackere wil niet zomaar terug naar het pré-coronatijdperk. Dat zegt hij in de commissie Economie van het Vlaams Parlement waar hij zijn rapport voorstelt. Het beleid moet over verschillende beleidsdomeinen heen kijken en Vlaanderen moet meer ambitie tonen. Onder meer door verrassend genoeg te mikken op een begroting in evenwicht om de coronaschok op te vangen.

Eind april besliste de Vlaamse Regering in het licht van een exitstrategie uit de coronacrisis een Economisch adviescomité en een Maatschappelijk relancecomité op te richten. Die moesten respectievelijk maatregelen uitwerken voor een snel en krachtig economisch herstel en de impact van de coronacrisis en van de bijhorende overheidsmaatregelen op het maatschappelijk leven in kaart brengen. Het Economische adviescomité bundelde zijn aanbevelingen in een rapport ‘Vlaanderen: welvarender, weerbaarder en wervender’ dat werd voorgesteld op 14 juli. De Vlaamse Regering gaat nu met dit rapport en denkpistes aan de slag en zal een en ander vormgeven in een relanceplan, dat zal sporen met de Septemberverklaring bij de opening van het nieuwe zittingsjaar. De leden van de commissie wisselden van gedachten over het relancebeleid en het rapport met Koenraad Debackere, voorzitter van het Economisch adviescomité.

Het volledige verslag kan u hier terugvinden.

Studio Commissie, donderdag 6 augustus 2020 vanaf 17u op vlaamsparlement.tv. Stem af op Telenet (kanaal 42), Orange (kanaal 80) of Proximus TV (kanaal 175). Daarna 24u te bekijken in onze nieuwslus.