Toerisme in Brussel stijgt langzaam
Het toerisme in Brussel herstelt zich langzaam na de aanslagen van 2 jaar geleden. Joris Poschet (CD&V), Vlaams Parlementslid én Brusselaar maakt zich net als minister Gatz zorgen om onze hoofdstad maar beiden zien ze dat in de goede richting gaat.

Na de aanslagen van 22 maart 2016 kende het toerisme in ons land een ernstige dip. Pas tegen eind 2016 kwam hier verandering in. “Een aantal organisaties hebben verschillende campagnes opgestart om het toerisme weer op gang te brengen. Ze hebben het allemaal gedaan vanuit hun eigen filosofie. En dit met hetzelfde doel, namelijk: Brussel er weer bovenop helpen en economische welvaart brengen. Daarvoor is het imago van onze hoofdstad in binnen- en buitenland van groot belang”, zegt Joris Poschet (CD&V). Zo werd onder meer vzw Sprout to be Brussels in het voorjaar van 2016, onmiddellijk na de aanslagen, opgericht. Dit op initiatief van zeven belangrijke bedrijven en organisaties, namelijk Brussels Airlines, ING, bpost, Partena, Rossel, Brussels Hotels Association en Brussels Enterprises Commerce and Industry (Beci).

Met de beweging #sprouttobebrussels willen de initiatiefnemers inwoners, handelaars, ondernemers, cultuurmakers en dergelijke de liefde voor en fierheid op Brussel laten delen. “Dat Brussel een imagoprobleem heeft, is gekend. Maar er leeft echter ook een grote gemeenschap van ambassadeurs die fier zijn op hun stad en dat ook willen tonen”, zegt minister van Brussel Sven Gatz. “Het is belangrijk dat wij buitenstaanders (mensen die niet in Brussel wonen) kunnen informeren over wat de meerwaarde is van deze stad. Waar er fijne dingen te beleven zijn en wat ze zich bij deze stad kunnen voorstellen. Bij andere steden heeft men daar soms een zeer helder beeld over, soms te helder en soms te reducerend ook. In Brussel ligt dat wat complexer”.

Studio Commissie (herhaling), zondag 12 augustus 2018 vanaf 17u op vlaamsparlement.tv. Daarna 24u te bekijken in onze nieuwslus.