Uitbreidingsplannen luchthaven Zaventem
22 onteigeningen, meer geluidshinder en een muur van 18 meter hoog, dat zijn de harde gevolgen voor de omwonenden van de luchthaven van Zaventem indien die uitgebreid zou worden. Dat blijkt uit plannen waarmee de luchthaven wil stijgen van 23 miljoen naar 40 miljoen reizigers per jaar. Vlaams Parlementslid en Vlaams-Brabander Bart Nevens (N-VA) vraagt minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) naar haar standpunt.

De burgemeesters van Steenokkerzeel en Kortenberg zijn niet te spreken over de uitbreidingsplannen van de luchthaven van Zaventem. Tegen 2040 wil de luchthaven de capaciteit fors kunnen verhogen en daarvoor is er een uitbreiding nodig. Er is sprake van een aantal extra taxibanen en een van de landingsbanen zou verlengd worden. Daarvoor zouden huizen moeten verdwijnen. “Door deze visie naar voor te schuiven, zijn er natuurlijk heel veel mensen die ongerust zijn over de toekomst van hun omgeving”, zegt Bart Nevens (N-VA). “Maar ook over de toekomst van hun woning en de manier waarop zij geconfronteerd worden als individu met de visie van Brussels Airport Company”.

Sinds begin 2017 wil het Brussels gewest haar strengere geluidsnormen laten gelden, maar Vlaanderen heeft daar intussen al twee belangenconflicten tegen ingediend. Parallel met de geluidsnormen is er de zgn. ‘vliegwet’ die de vliegroutes definitief moet vastleggen. Luchtvaartmaatschappijen, de luchthaven en de omwonenden vragen al jaren om één duidelijke vliegwet. Maar de politiek slaagt er maar niet in om een beslissing te nemen. Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) wijst er op dat er ‘regels en procedures zijn die moeten gevolgd worden”.

Studio Commissie, dinsdag 6 februari 2018 vanaf 18u op vlaamsparlement.tv. Daarna doorlopend te bekijken in onze nieuwslus.