vlaamsparlement.tv op Proximus TV

Vanaf dinsdag 15 mei 2018 kunnen de klanten van Proximus TV in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest afstemmen op de zender vlaamsparlement.tv (kanaal 279).

Divers programma

vlaamsparlement.tv is de enige parlementaire nieuwszender in België en verzorgt rechtstreekse uitzendingen vanuit het Vlaams Parlement. Zo kan de kijker onder meer op woensdag live het vragenuurtje volgen vanuit de Koepelzaal, en op dinsdag en donderdag een selectie van de politieke debatten in de commissies.

Naast deze live uitzendingen produceert vlaamsparlement.tv een aantal eigen formats:

  • Het Debat: elk weekend brengt de zender een groot debat met verschillende gasten;
  • In de wandelgangen neemt de kijker mee achter de schermen: een werkbezoek, een bijzonder evenement, een persconferentie of een andere markante gebeurtenis;
  • #spraakmakers: een selectie van grappige of opmerkelijke uitspraken uit de vergaderingen in het Vlaams Parlement
Breder bereik

Tot op heden was de zender vlaamsparlement.tv reeds toegankelijk voor klanten van Telenet (kanaal 42 voor Vlaanderen en 142 voor Brussel) en Orange (kanaal 80). De opname in het aanbod van Proximus TV zorgt voor een breder bereik zodat nog meer Vlamingen de activiteiten van hun parlement kunnen volgen.

Stéphanie Röckmann, Director Content & Media, legt uit: “De opname van vlaamsparlement.tv in ons aanbod beantwoordt geheel aan de doelstelling van Proximus, namelijk om zijn klanten te bieden waar ze naar op zoek zijn. Zij willen ook op de hoogte zijn van het reilen en zeilen van de parlementaire activiteiten.”

Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement: “Een aantal parlementen in het buitenland hebben al een dergelijk kanaal. Zo’n parlementaire omroep kan een nuttige aanvulling zijn op de online streaming van de vergaderingen. De omroep zorgt voor duiding van het parlementaire werk via interviews, debatten en reportages.”

Ludwig Verduyn, hoofdredacteur van vlaamsparlement.tv vindt de samenwerking met Proximus TV een logische stap: “We zijn verheugd Proximus TV vanaf vandaag bij onze partners te mogen rekenen en zo hun abonnees een unieke Nederlandstalige zender aan te bieden met live verslaggeving en duiding over de werking van het Vlaams Parlement.”

vlaamsparlement.tv is vanaf 15 mei 2018 op Proximus TV 24 uur op 24 te bekijken in Vlaanderen en Brussel op kanaal 279.