Rijexamen

Maandag 13 mei 2024

– 18u: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Mien Van Olmen (cd&v)

– 18u11: De Koepelzaal – Minister-president Jan Jambon ging op industriemissie naar Frankrijk. Daarmee wil hij de banden op het industriële vlak met Frankrijk aanzwengelen en versterken, en partnerschappen opzetten tussen overheden, bedrijven en kennisinstellingen. Maaike De Vreese (N-VA) vindt dit een goede zaak.

– 18u25: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Ine Tombeur (N-VA)

– 18u35: De Koepelzaal – Loes Vandromme (cd&v) benadrukt het belang van brugfiguren in het onderwijs tijdens de plenaire vergadering. En Ann De Martelaer (Groen) vindt het niet kunnen dat personen met een beperking soms jarenlang moeten wachten op een zorgbudget.

Dinsdag 14 mei 2024

– 18u: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Kris Verduyckt (Vooruit)

– 18u12: De Koepelzaal – Bijna één op de tien kinderen in het basisonderwijs zegt voedselonzekerheid te ervaren, maar minder dan één procent gaat met een lege brooddoos naar school. Hannelore Goeman (Vooruit) maakt zich zorgen.

– 18u30: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Raf Van Gestel (Vooruit)

– 18u42: De Koepelzaal – Vzw’s die voor de VDAB aan begeleiding van werkzoekenden met een handicap deden, konden 10 miljoen euro aan subsidies niet verantwoorden, stelde de VDAB bij controle vast. In plaats van dat geld terug te vorderen, kon de VDAB het in de boeken wegschrijven.

Woensdag 15 mei 2024

– 18u: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Lies Sampers (cd&v)

– 18u17: De Koepelzaal – Het is een primeur voor Vlaanderen: de onderwijsinspectie heeft een positief advies gegeven aan een groot leerplan voor wiskunde dat ontwikkeld is door leerkrachten. Volgens Jean-Jacques De Gucht moeten we dit aanmoedigen en leerkrachten ondersteunen.

– 18u29: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Sigrid Moerman (N-VA)

– 18u41: De Koepelzaal – Het proefproject over herkeuringen van wagens bij erkende herstellers in plaats van in het autokeuringscentrum kreeg groen licht.

Donderdag 16 mei 2024

– 18u: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Ywein Joris (Vlaams Belang)

– 18u12: De Koepelzaal – Met het decreet ‘Vroeg en nabij’ wil Vlaanderen de jeugdhulp stroomlijnen, 10 jaar na de invoering van het decreet integrale jeugdhulp en het decreet preventieve gezinsondersteuning.

– 18u31: Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Katrien Houtmeyers (N-VA)

– 18u38: De Koepelzaal – Jongeren die in een gesloten jeugdinstelling verblijven, moeten onderwijs kunnen volgen dat gelijkwaardig is aan dat op externe scholen en moeten ook een diploma of certificaat kunnen halen. Het Vlaams Parlement heeft unaniem een decreet goedgekeurd dat het onderwijs in gemeenschapsinstellingen moet garanderen.

Vrijdag 17 mei 2024

– 18u: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Pablo Annys (Vooruit)

– 18u07: Studio Commissie – Het prestigieuze golfproject van Paul Gheysens zorgt voor heisa in de commissie voor Leefmilieu en Omgeving. Mieke Schauvliege (Groen) eist meer duidelijkheid van minister Demir.

– 18u24: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Nadia Naji (Groen)

– 18u29: Studio Commissie – Gemiddeld elke twee dagen wordt een fraudeur ontmaskerd in de Vlaamse rijexamencentra. Dat blijkt uit cijfers die koepelorganisatie Goca Vlaanderen deelt in het Nieuwsblad. De kwestie wordt tijdens de commissie besproken.

– 18u37: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Serkan Bozyigit (N-VA)

– 18u42: Studio Commissie – Bewoners die, in plaats van te genieten van hun oude dag, uren in een vieze pamper zitten en maar met moeite aan eten geraken. Het zijn schrijnende situaties in sommige woonzorgcentra. Hannes Anaf (Vooruit) kaart de kwestie aan.

Zaterdag 18 mei 2024

– 18u: Het Rapport – De legislatuur van het Vlaams Parlement zit er bijna op. N-VA, cd&v en Open Vld vormden samen tussen 2019 en 2024 de meerderheid in de Koepelzaal. Samen met Stephanie D’Hose, Vlaams volksvertegenwoordiger en voorzitter van de Senaat, maakt Marc Van de Looverbosch het rapport op van de parlementsleden en de Vlaamse Regering.

– 18u30: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Jasmien Jaques (N-VA)

– 18u38: De Koepelzaal – Het Vlaams Parlement heeft het licht op groen gezet voor de nieuwe Codex Dierenwelzijn. Die moet dieren nog meer bescherming geven. Maar dat gebeurde niet bepaald zonder slag of stoot (deel 1).

Zondag 19 mei 2024

– 18u: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Lien Casier (cd&v)

– 18u05: De Koepelzaal – Het Vlaams Parlement heeft het licht op groen gezet voor de nieuwe Codex Dierenwelzijn. Die moet dieren nog meer bescherming geven. Maar dat gebeurde niet bepaald zonder slag of stoot (deel 2).