hbo5-verpleegkundigen

Maandag 6 mei 2024

– 18u: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Eva De Bleeker (Open vld)

– 18u09: Studio Commissie – Op 14 maart organiseerde de participatieorganisatie LEVL een evenement in de Beursschouwburg in Brussel. Ter gelegenheid van de ramadan werd er op dit evenement ook een takeaway iftarpakket voorzien. Deze keuze lokte kritiek uit bij parlementsleden Sam Van Rooy en Nadia Sminate.

– 18u42: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Veerle Baeyens (N-VA)

– 18u49: Studio Commissie – Aangezien er nog geen perspectief is op vrede in Oekraïne, moet er volgens parlementslid Katrien Partyka op zoek gegaan worden naar een structurele oplossing voor de opvang van oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne.

Dinsdag 7 mei 2024

– 18u: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Wouter Bollansée (Vlaams Belang)

– 18u15: De Koepelzaal – Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil dove en slechthorende kinderen ook les laten krijgen in een gewone basisschool. Daarvoor ligt een decreet op tafel dat tweetalig onderwijs moet organiseren met Nederlands en daarnaast ook Vlaamse Gebarentaal (VGT).

– 18u37: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Sabina Vandeweyer (cd&v)

– 18u43: De Koepelzaal – Het Vlaams Parlement heeft via een spoeddecreet de HBO5-opleiding verpleegkunde omgevormd naar de opleiding ‘basisverpleegkundige’. Die omvorming was nodig na een federale wetswijziging.

Woensdag 8 mei 2024

– 10u: De Koepelzaal Live – De plenaire vergadering van het Vlaams Parlement bespreekt verschillende decreten.

– 14u: De Koepelzaal Live – Tijdens het wekelijkse vragenuur in de plenaire vergadering kunnen de volksvertegenwoordigers een minister een beknopte vraag stellen over een actueel onderwerp.

– 22u: Studio Vlaams Parlement – Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 1).

Donderdag 9 mei 2024

– 18u: Studio Vlaams Parlement – Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 2).

Vrijdag 10 mei 2024

– 18u: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Gilles Bultinck (cd&v)

– 18u06: Studio Commissie – Wie na een kankerbehandeling opnieuw aan het werk wil, vindt steeds moeilijker begeleiding op maat. De kwestie wordt tijdens de commissie voor Werk en Economie besproken.

– 18u33: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Kimberley Dugardein (Vlaams Belang)

– 18u39: Studio Commissie – Uitzonderlijk hoogbegaafde leerlingen hebben andere leernoden en onderwijsbehoeftes nodig. Deze groep vindt vaak niet passend onderwijs. Hannelore Goeman vraagt zich af of minister Weyts extra maatregelen voor deze specifieke doelgroep zal nemen.

Zaterdag 11 mei 2024

– 18u: Het Rapport – De legislatuur van het Vlaams Parlement zit er bijna op. N-VA, cd&v en Open Vld vormden samen tussen 2019 en 2024 de meerderheid in de Koepelzaal. Samen met Hannelore Goeman, fractieleider van Vooruit, maakt Marc Van de Looverbosch het rapport op van de parlementsleden en de Vlaamse Regering.

– 18u30: De Koepelzaal – Samenvatting van de actuele vragen en antwoorden van het Vlaams Parlement

Zondag 12 mei 2024

– 18u: De Koepelzaal – Samenvatting van de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement