Uit de resultaten van het PIRLS-onderzoek 2021 blijkt dat het leesniveau opnieuw is gedaald en dat 1 op 3 van de Vlaamse leerlingen niet graag leest. Tijdens een hoorzitting worden de resultaten besproken

Bekijk in een oogopslag de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV (Telenet, kanaal 42 – Proximus, kanaal 175 – Orange, kanaal 80).

Maandag 15 januari 2024

– 18u: Studio Commissie – De leden van de commissie houden een hoorzitting over seksueel misbruik in de welzijnssector met Hendrik Delaruelle van het Vlaams Welzijnsverbond, met Marleen Roesbeke van SOM en met Yves Wuyts van Zorgnet-Icuro.

Dinsdag 16 januari 2024

– 18u: Studio Commissie – Uit de resultaten van het PIRLS-onderzoek 2021 blijkt dat het leesniveau opnieuw is gedaald en dat 1 op 3 van de Vlaamse leerlingen niet graag leest. Tijdens een hoorzitting worden de resultaten besproken.

Woensdag 17 januari 2024

– 14u: De Koepelzaal Live – Tijdens het wekelijkse vragenuur in de plenaire vergadering kunnen de volksvertegenwoordigers een minister een beknopte vraag stellen over een actueel onderwerp.

– 18u: Studio Vlaams Parlement – Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 1).

Donderdag 18 januari 2024

– 18u: Studio Vlaams Parlement – Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 2).

Vrijdag 19 januari 2024

– 9u30: Studio Commissie Live – De leden van de commissie houden een hoorzitting over seksueel misbruik in de welzijnssector met Karine Moykens, secretaris-generaal van het Departement Zorg.

– 14u: Studio Commissie Live – De leden van de commissie houden een hoorzitting over seksueel misbruik in de Kerk met vertegenwoordigers van kerkelijke organisaties.

– 18u: Studio Commissie – De leden van de commissie houden een hoorzitting over seksueel misbruik in de welzijnssector met Bruno Vanobbergen van het Agentschap Opgroeien en met James Van Casteren van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap.

Zaterdag 20 januari 2024

– 18u: Het Gesprek – Om belangrijke politieke gebeurtenissen te analyseren, te verduidelijken of dieper uit te spitten, nodigt Vlaams Parlement TV geregeld een toonaangevende stem uit in de studio. Deze studiogast beschikt over een grondige kennis van zijn of haar vakgebied.

– 18u30: De Koepelzaal – Samenvatting van de actuele vragen en antwoorden van het Vlaams Parlement.

Zondag 21 januari 2024

– 18u: De Koepelzaal – Samenvatting van de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement.