Rijexamen

Maandag 18 maart 2024

– 18u: Studio Commissie – Sinds de escalatie van het conflict tussen Palestina-Israël neemt het aantal antisemitische bedreigingen toe. De problematiek wordt tijdens de commissie besproken. Daarnaast worden er vragen gesteld over de ontslagregeling voor ambtenaren en de erkenning van het boeddhisme.

Dinsdag 19 maart 2024

– 18u: De Koepelzaal – Maaike De Vreese en Adeline Blanquaert zijn geschokt dat de Waalse regering naar het Grondwettelijk Hof stapt tegen de uitbreiding van de bevoegdheden van de Vlaamse Raad voor Vergunningsbetwistingen. Daarnaast komen er nieuwe maatregelen in de strijd tegen fraude bij rijexamens.

Woensdag 20 maart 2024

– 14u: De Koepelzaal Live – Tijdens het wekelijkse vragenuur in de plenaire vergadering kunnen de volksvertegenwoordigers een minister een beknopte vraag stellen over een actueel onderwerp.

– 18u: Studio Vlaams Parlement – Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 1).

Donderdag 21 maart 2024

– 18u: Studio Vlaams Parlement – Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 2).

Vrijdag 22 maart 2024

– 18u: Studio Commissie – Kinderen uit het buitengewoon onderwijs zitten soms urenlang op de bus tijdens hun woon-schoolverkeer. Ondanks de nieuwe maatregelen ontving het Kinderrechtencommissariaat dit schooljaar al dubbel zo veel klachten als in de voorbije jaren over een heel schooljaar.

Zaterdag 23 maart 2024

– 18u: Het Gesprek met Ben Weyts – Om belangrijke politieke gebeurtenissen te analyseren, te verduidelijken of dieper uit te spitten, nodigt Vlaams Parlement TV geregeld een toonaangevende stem uit in de studio. Deze studiogast beschikt over een grondige kennis van zijn of haar vakgebied.

– 18u30: De Koepelzaal – Samenvatting van de actuele vragen en antwoorden van het Vlaams Parlement.

Zondag 24 maart 2024

– 18u: In de wandelgangen: Jaarverslag Vlaamse Ombudsdienst

– 18u30: De Koepelzaal – Samenvatting van de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement.