De Lijn
“Meer besparen is niet meer mogelijk”. Dat zegt Marc Descheemaecker , de voorzitter van De Lijn, tijdens een gedachtewisseling over de Vlaamse Vervoermaatschappij in het Vlaams Parlement.  De Lijn heeft de afgelopen maanden in de media heel wat aandacht gekregen en was onderwerp van diverse parlementaire debatten. Daarom hielden de leden van de commissie een gedachtewisseling over de huidige werking en de toekomst van De Lijn.

Aanleiding voor de gedachtewisseling waren onder meer de afgeschafte ritten, het schrappen in het aanbod om het gebrek aan chauffeurs op te vangen, de bezuinigingen en de stakingen. Daarnaast was er de overweging van De Lijn om tickets duurder te maken tijdens de spits en goedkoper tijdens de daluren.

Voldoende thema’s voor de leden van de Commissie Mobiliteit om het topmanagement van De Lijn én Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) uit te nodigen voor een hoorzitting in het Vlaams Parlement.

Gedachtewisseling

De hoorzitting biedt de commissieleden tevens de gelegenheid om met de verantwoordelijken van De Lijn en minister Peeters van gedachten te wisselen over de toekomst van de Vlaamse vervoersmaatschappij. Daarbij zullen onderwerpen zoals onder meer de nieuwe beheersovereenkomst, de liberalisering, de invulling van basisbereikbaarheid en de rol van De Lijn in de vervoersregio’s aan bod komen.

Het volledige verslag kan u hier terugvinden.

Studio Commissie, zondag 1 maart en maandag 2 maart 2020 vanaf 18u vlaamsparlement.tv. Stem af op Telenet (kanaal 42), Orange (kanaal 80) of Proximus TV (kanaal 175). Daarna 24u te bekijken in onze nieuwslus.