Coronavirus

De plenaire vergadering van het Vlaams Parlement van 25 maart heeft slechts 1 onderwerp: de coronacrisis. De zitting zal door de corona-maatregelen weer in afgeslankte vorm verlopen.

Het Vlaams Parlement schortte reeds eerder alle commissievergaderingen op tot aan het paasreces, maar behoudt de wekelijkse plenaire vergadering op woensdag weliswaar in afgeslankte vorm. Concreet zal het aantal parlementsleden in de Koepelzaal beperkt worden tot het aantal van een commissie, nl. 16 leden.

De Vlaamse Regering zal bij de start van de plenaire vergadering op 25 maart een stand van zaken geven van de aanpak van de coronacrisis. Daarna kunnen de parlementsleden vragen stellen. Deze vragen worden gebundeld en per fractie behandeld van groot naar klein, afwisselend meerderheid/oppositie.

Meerdere rondes zijn mogelijk en andere fracties kunnen zich telkens aansluiten. De spreektijd per fractie bedraagt maximaal 30 minuten.

Live uitzending

Volg deze zitting woensdag vanaf 14u rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Studio Vlaams Parlement

Heeft u deze live uitzending gemist? Geen probleem. Woensdagavond om 18u volgt in ‘Studio Vlaams Parlement’ een uitgebreid verslag over deze gedachtewisseling. Daarna 24u te bekijken in de nieuwslus.

U kan deze plenaire vergadering ook rechtstreeks volgen via de webstream van het Vlaams Parlement: