Opnieuw staan de kranten vol over kinderopvanginitiatieven die moeten sluiten of worden geschorst omwille van het niet garanderen van de veiligheid van de kinderen. Zo moest afgelopen donderdag 10 november het kinderdagverblijf ‘t (b)engeltje in Oudenaarde met onmiddellijke ingang de deuren sluiten na een vernietigend inspectierapport. Daarnaast is er ook het geval van een kinderdagverblijf in Keerbergen. Het Agentschap Opgroeien heeft met onmiddellijke ingang de vergunning van het kinderdagverblijf Mippie en Moppie 2 in Keerbergen voor twee maanden ingetrokken.

Liesbeth Homans, voorzitter van het Vlaams Parlement, heeft op basis van meerdere ingediende vragen beslist om de agenda van de plenaire vergadering van woensdag 19/10 om 14 uur aan te vullen met een actualiteitsdebat over deze aanhoudende mistoestanden in de kinderopvang.

Het actualiteitsdebat verloopt als volgt:

1.      openingsstatement van maximum  4 minuten door elke fractie zonder onderbreking;
2.      antwoord van de Vlaamse Regering van maximum  5 minuten;
3.      debat met maximum  3 minuten spreektijd per fractie met mogelijkheid tot onderbrekingen.

Minister Hilde Crevits wordt uitgenodigd om het debat bij te wonen.

De sprekersvolgorde voor het actualiteitsdebat is op basis van de ingediende initiatieven:

  1. Vlaams Belang
  2. PVDA
  3. Vooruit
  4. Groen
  5. N-VA
  6. Open Vld
  7. cd&v

Het aantal actuele vragen die aansluitend worden geagendeerd, wordt beperkt tot één per fractie.

Live uitzending

Volg dit debat woensdag 16 november vanaf 14 uur rechtstreeks op televisie via Vlaams Parlement TV, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Studio Vlaams Parlement

Heeft u deze live uitzending gemist? Geen probleem. Woensdagavond, na afloop van het debat, volgt in het duidingsmagazine ‘Studio Vlaams Parlement’ een uitgebreid verslag. Daarna tot donderdag 18u te bekijken in de nieuwslus.

U kan dit debat ook rechtstreeks volgen via de webstream: