terugdraaiende teller

Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement besliste om op woensdag 20 januari een actualiteitsdebat te agenderen over de vernietiging van de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen.

Het Grondwettelijk Hof vernietigde vorige week de regeling rond de terugdraaiende teller van de digitale elektriciteitsmeter. Dat heeft financiële gevolgen voor de eigenaars van zonnepanelen. De Vlaamse Regering werkte direct daarop een compensatie uit.

De PVDA-fractie stelde aan het Uitgebreid Bureau de vraag een actuadebat over dit onderwerp te agenderen.

Verloop van het actualiteitsdebat:

  1. Openingsstatement door fracties zonder onderbreking
  2. Antwoord van de Vlaamse Regering
  3. Debat tussen de fracties met mogelijkheid tot onderbrekingen

Minister-president Jan Jambon, viceminister-president Hilde Crevits, minister Zuhal Demir, minister Lydia Peeters en minister Matthias Diependaele zijn uitgenodigd om het actualiteitsdebat bij te wonen.

Het aantal actuele vragen die aansluitend worden geagendeerd, wordt beperkt tot één per fractie.

Live uitzending

Volg dit debat woensdag vanaf 14 uur rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Studio Vlaams Parlement

Heeft u deze live uitzending gemist? Geen probleem. Woensdagavond, na afloop van de uitzendingen van de plenaire vergadering, volgt in ‘Studio Vlaams Parlement’ een uitgebreid verslag van het debat. Daarin gaat journalist Jan De Meulemeester in gesprek met parlementsleden uit zowel de meerderheid als de oppositie. Daarna tot donderdag 18u te bekijken in de nieuwslus.

U kan deze vergadering ook rechtstreeks volgen via de webstream van het Vlaams Parlement: