Coronavirus

De plenaire vergadering bespreekt op woensdag 18 maart om 14u met de Vlaamse Regering de crisis veroorzaakt door het coronavirus (of COVID-19-virus). De fracties kunnen in een uitgebreid debat alle aspecten van de problematiek aankaarten.

Tevens wordt de behandeling bij spoed aangekondigd van een nooddecreet betreffende de aanpak van de coronacrisis.

De actuele vragen zijn geschrapt. De zitting zal door de corona-maatregelen in aangepaste vorm verlopen.

Voorzitter van het Vlaams Parlement, Liesbeth Homans:

“In overleg met alle fracties van het Vlaams Parlement hebben we beslist dat dit debat zal plaatsvinden enkel in aanwezigheid van de zeven fractieleiders, de kern van de Vlaamse Regering en uiteraard de voorzitter.”

Direct aansluitend volgt de stemming over het nooddecreet, maar ook die wordt aangepast aan de omstandigheden.

Voorzitter Liesbeth Homans:

“Om de uitgevaardigde richtlijnen te respecteren en voldoende afstand van elkaar te houden, hebben we beslist het aantal volksvertegenwoordigers dat zal deelnemen aan de stemming te halveren. Daarbij houden we rekening met een evenredige vertegenwoordiging per fractie.”

Live uitzending

Volg deze zitting woensdag vanaf 14u rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Studio Vlaams Parlement

Heeft u deze live uitzending gemist? Geen probleem. Woensdagavond om 18u volgt in ‘Studio Vlaams Parlement’ een uitgebreid verslag over dit debat en de stemming van het nooddecreet. Daarna 24u te bekijken in de nieuwslus.

Webstream

U kan deze plenaire vergadering ook rechtstreeks volgen via de webstream van het Vlaams Parlement: