Daags na de aankondiging van minister-president Jan Jambon (N-VA) van de aangekondigde verstrengingen van de coronamaatregelen vond er in het Vlaams Parlement een debat plaats over deze maatregelen.

De oppositie verweet de minister-president dat hij te laat komt met de nieuwe maatregelen. “Zondag stond het huis misschien nog niet in brand en was blussen misschien nog niet nodig, maar gisteren sloegen de vlammen door het dak en was er blijkbaar wel de urgentie, en u maakte de afspraak met de brandweer om vrijdagavond te beginnen blussen. Ik roep u op om vandaag en nu al te beginnen blussen”, aldus Björn Rzoska van Groen.

Lorin Parys (N-VA) is het niet eens met de kritiek. “Velen blaffen onder de verkeerde boom met die vraag om snelheid. Zoals iedereen hier weet, is het de Federale Regering die een ministerieel besluit moet opmaken. Laat ons ervoor zorgen dat we stoppen met blaffen, en dat we die snelheid effectief kunnen maken met de invoering van die maatregelen, want de simpele waarheid in dit parlement is dezelfde als hierbuiten: we hebben elkaar allemaal nodig”, aldus Parys.