Johan Bonny, Luc Terlinden, Bruno Spriet en voorzitter van de bijzondere commissie Hannelore Goeman tijdens een hoorzitting op vrijdag 26 januari 2024.

Maandag 19 februari 2024

– 18u: Studio Commissie – De leden van de bijzondere commissie houden een hoorzitting over de behandeling en begeleiding van daders van seksueel misbruik met Fahim De Leener van het I.T.E.R.-volwassenenteam, met Ninke Duquet van de I.T.E.R.-jongerenwerking, en met Minne De Boeck van Stop it Now!

Dinsdag 20 februari 2024

– 18u: Studio Commissie – Minister-president Jambon wil eerst de onderzoeken naar UNRWA, het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen, afwachten vooraleer hun steun te vernieuwen. En Orry Van de Wauwer vraagt de minister-president om de oorlogsmisdaden door het Israëlische leger te veroordelen.

Woensdag 21 februari 2024

– 🔴 14u: De Koepelzaal Live – Tijdens het wekelijkse vragenuur in de plenaire vergadering kunnen de volksvertegenwoordigers een minister een beknopte vraag stellen over een actueel onderwerp.

– 18u: Studio Vlaams Parlement – Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 1).

Donderdag 22 februari 2024

– 18u: Studio Vlaams Parlement – Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 2).

Vrijdag 23 februari 2024

– 🔴 9u30: Studie Commissie Live – De Canvasreeks ‘Godvergeten’, over seksueel misbruik in de kerk, leidde tot publieke verontwaardiging en de roep om gerechtigheid voor de slachtoffers. Het Vlaams Parlement richtte daarom een bijzondere commissie op die zich buigt over de aanpak van seksueel misbruik in de kerk. Vandaag staat een hoorzitting op de agenda over de behandeling en begeleiding van daders van seksueel misbruik. De externe sprekers zijn: Hans Dominicus (afdelingshoofd afdeling Justitiehuizen, Agentschap Justitie en Handhaving) en Tamara Küpper (afdelingshoofd afdeling Beleid, Agentschap Justitie en Handhaving)

– 18u: Studio Commissie – Het Vlaams volwassenenonderwijs biedt een brede waaier van opleidingen aan en reikt erkende studiebewijzen uit. Over het volwassenenonderwijs in Vlaanderen hielden de leden van de commissie een hoorzitting met experts uit de onderwijswereld.

Zaterdag 24 februari 2024

– 18u: Het Gesprek – Om belangrijke politieke gebeurtenissen te analyseren, te verduidelijken of dieper uit te spitten, nodigt Vlaams Parlement TV geregeld een toonaangevende stem uit in de studio. Deze studiogast beschikt over een grondige kennis van zijn of haar vakgebied.

– 18u30: De Koepelzaal – Samenvatting van de actuele vragen en antwoorden van het Vlaams Parlement.

Zondag 25 februari 2024

– 18u: De Koepelzaal – Samenvatting van de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement.