Poetshulp. Geen verplicht huisbezoek voor nieuwe klanten van dienstenchequebedrijven.

Maandag 22 april 2024

– 18u: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Tom Seurs (N-VA)

– 18u11: Studio Commissie – Minister Dalle wil niet dat Israël deelneemt aan het Songfestival “zolang het zoveel slachtoffers maakt”. Meyrem Almaci en Annick Lambrecht vragen zich af of dit het standpunt is van de voltallige regering. En Stijn De Roo wil weten wat de 5G-veiling heeft opgebracht.

Dinsdag 23 april 2024

– 18u: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Freija Van den Driessche (Vlaams Belang)

– 18u15: De Koepelzaal – Er komt dan toch geen verplicht huisbezoek voor nieuwe klanten van dienstenchequebedrijven. Het Vlaams Parlement keurde afgelopen woensdag het ontwerpdecreet goed dat voor meer transparantie in de sector moet zorgen.

Woensdag 24 april 2024

– 14u: De Koepelzaal Live – Tijdens het wekelijkse vragenuur in de plenaire vergadering kunnen de volksvertegenwoordigers een minister een beknopte vraag stellen over een actueel onderwerp.

– 22u: Studio Vlaams Parlement – Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 1).

Donderdag 25 april 2024

– 18u: Studio Vlaams Parlement – Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 2).

Vrijdag 26 april 2024

– 18u: Kandidaten – Wanneer u op 9 juni het gordijn van het stemhokje achter u dichttrekt, zal u ongetwijfeld geconfronteerd worden met een aantal bekende en minder bekende namen op de kieslijsten. In deze reeks kunt u kennismaken met verschillende kandidaten die dingen naar de stem van de Vlaamse kiezer. Vandaag: Mien Van Olmen (cd&v)

– 18u11: Studio Commissie – De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) stelt een jaarlijks rapport op over de stand van zaken van de mestproblematiek in Vlaanderen. De leden van de commissie wisselen van gedachten over het Mestrapport 2023.

Zaterdag 27 april 2024

– 18u: Het Rapport – De legislatuur van het Vlaams Parlement zit er bijna op. N-VA, cd&v en Open Vld vormden samen tussen 2019 en 2024 de meerderheid in de Koepelzaal. Samen met Jos D’Haese, fractieleider van PVDA, maakt Marc Van de Looverbosch het rapport op van de leden van het Vlaams Parlement, de regering en hun beleid.

– 18u30: De Koepelzaal – Samenvatting van de actuele vragen en antwoorden van het Vlaams Parlement

Zondag 28 april 2024

– 18u: De Koepelzaal – Vanaf 1 januari 2025 fuseren 28 Vlaamse gemeenten naar 13 fusiegemeenten: het Vlaams Parlement keurde alle decreten voor de gemeentefusies goed. Ook de veelbesproken fusie van de gemeenten Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht.