De Koepelzaal

Bekijk in een oogopslag de weekprogrammatie van Vlaams Parlement TV (Telenet, kanaal 42 – Proximus, kanaal 175 – Orange, kanaal 80).

Maandag 27 november 2023

– 18u: Studio Commissie – De leden van de bijzondere commissie seksueel misbruik in de Kerk hielden een hoorzitting over de erkenning en de noden van de slachtoffers met de erkennings- en bemiddelingscommissie voor slachtoffers van historisch misbruik.

Dinsdag 28 november 2023

– 18u: De Koepelzaal – De Nederlandse politicus Thierry Baudet werd onlangs aangevallen met een bierflesje. Sam Van Rooy vindt dit angstaanjagend en roept minister Rutten op om actie te ondernemen. En de Vlaamse uitgavennorm heeft definitief groen licht gekregen.

Woensdag 29 november 2023

– 14u: De Koepelzaal Live – Tijdens de wekelijkse plenaire vragenronde kunnen de Vlaamse volksvertegenwoordigers de ministers van de Vlaamse Regering ondervragen over onderwerpen uit de actualiteit.

– 18u: Studio Vlaams Parlement – Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 1).

Donderdag 30 november 2023

– 18u: Studio Vlaams Parlement – Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 2).

Vrijdag 1 december 2023

– 9u30: Commissie Live – De leden van de bijzondere commissie seksueel misbruik in de Kerk houden een hoorzitting over de rol van hulplijnen en meldpunten. De externe sprekers zijn Mieke Meskens (aanspreekpunt aartsbisdom Mechelen-Brussel), Rik Bloemen (aanspreekpunt bisdom Hasselt), Rita Passemiers (aanspreekpunt bisdom Gent) en Mia De Schamphelaere (aanspreekpunt religieuzen en coördinator gemeenschappelijk opvangpunt).

– 14u: Commissie Live – De leden van de bijzondere commissie seksueel misbruik in de Kerk houden een hoorzitting over de rol van hulplijnen en meldpunten. De externe spreker is Wim Van de Voorde (Vlaams coördinator Hulplijn 1712).

– 18u: Studio Commissie – De leden van de bijzondere commissie seksueel misbruik in de Kerk hielden een hoorzitting over de erkenning en de noden van de slachtoffers met o.a. kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens.

Zaterdag 2 december 2023

– 18u: Het Debat met Björn Rzoska en Philippe Muyters – Volgens Vlaams volksvertegenwoordiger Philippe Muyters mag de overheid niet zomaar alles uitgeven. Hij pleit voor een beleid waarin je buffers opbouwt in welvarende tijden. Ook Björn Rzoska schaart zich achter het idee.

– 18u30: De Koepelzaal – Samenvatting van de actuele vragen en antwoorden van het Vlaams Parlement

Zondag 3 december 2023

– 18u: De Koepelzaal – Samenvatting van de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement