Bijzondere commissie voor seksueel misbruik in de Kerk

Maandag 29 januari 2024

– 18u: De Koepelzaal – De overheidssteun aan de Knokse luxerally roept vragen op in het Vlaams Parlement. En volgens Koen Daniëls zijn er te weinig stagemeesters voor de psychologiestudenten in Vlaanderen. Tot slot maakt Klaas Slootmans zich zorgen over de Europese regels voor internetbedrijven.

Dinsdag 30 januari 2024

– 18u: Studio Commissie – De leden van de bijzondere commissie houden een hoorzitting over seksueel misbruik in de Kerk met Manu Keirse van de Stichting Dignity, met advocaat Vincent Coigniez en met Herman Cosijns, voormalig secretaris-generaal van de Bisschoppenconferentie van België.

Woensdag 31 januari 2024

– 🔴 14u: De Koepelzaal Live – Tijdens het wekelijkse vragenuur in de plenaire vergadering kunnen de volksvertegenwoordigers een minister een beknopte vraag stellen over een actueel onderwerp.

– 18u: Studio Vlaams Parlement – Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 1).

Donderdag 1 februari 2024

– 18u: Studio Vlaams Parlement – Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 2).

Vrijdag 2 februari 2024

– 🔴 9u30: Studio Commissie Live – De Canvasreeks ‘Godvergeten’, over seksueel misbruik in de kerk, leidde tot publieke verontwaardiging en de roep om gerechtigheid voor de slachtoffers. Het Vlaams Parlement richtte daarom een bijzondere commissie op die zich buigt over de aanpak van seksueel misbruik in de kerk.

– 🔴 14u: Studio Commissie Live – De Canvasreeks ‘Godvergeten’, over seksueel misbruik in de kerk, leidde tot publieke verontwaardiging en de roep om gerechtigheid voor de slachtoffers. Het Vlaams Parlement richtte daarom een bijzondere commissie op die zich buigt over de aanpak van seksueel misbruik in de kerk.

– 18u: Studio Commissie – De leden van de bijzondere commissie houden een hoorzitting over seksueel misbruik in de Kerk met monseigneur Luc Terlinden, aartsbisschop van het bisdom Mechelen-Brussel, en met monseigneur Johan Bonny, bisschop van Antwerpen en referent voor misbruik in de Kerk.

Zaterdag 3 februari 2024

– 18u: Het Gesprek – Om belangrijke politieke gebeurtenissen te analyseren, te verduidelijken of dieper uit te spitten, nodigt Vlaams Parlement TV geregeld een toonaangevende stem uit in de studio. Deze studiogast beschikt over een grondige kennis van zijn of haar vakgebied. Politiek journalist Marc Van De Looverbosch neemt dertig minuten de tijd om actuele thema’s samen met zijn gast uitgebreid te behandelen.

– 18u30: De Koepelzaal – Samenvatting van de actuele vragen en antwoorden van het Vlaams Parlement

Zondag 4 februari 2024

– 18u: De Koepelzaal – Samenvatting van de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement