De Koepelzaal Live

Maandag 5 februari 2024

– 18u: Studio Commissie – De leden van de bijzondere commissie houden een hoorzitting over seksueel misbruik in de jeugdsector met onder andere het team Jeugd van het Departement Cultuur, Jeugd en Media, met Eva Vereecke van de Ambrassade en met Inge Geerardyn van de Vlaamse Jeugdraad.

Dinsdag 6 februari 2024

– 18u: Studio Commissie – In Vlaanderen zijn er steeds meer singles, maar het beleid is onvoldoende afgestemd op hun situatie. Leden van de Open Vld-fractie dienden daarom een conceptnota in waarin ze pleiten voor een singlescan die de problemen van singles beter in kaart brengt.

Woensdag 7 februari 2024

– 🔴 14u: De Koepelzaal Live – Tijdens het wekelijkse vragenuur in de plenaire vergadering kunnen de volksvertegenwoordigers een minister een beknopte vraag stellen over een actueel onderwerp.

– 18u: Studio Vlaams Parlement – Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 1).

Donderdag 8 februari 2024

– 18u: Studio Vlaams Parlement – Marc Van de Looverbosch kaart na over de tussenkomsten in het Vlaams Parlement met alle belangrijke politieke actoren (deel 2).

Vrijdag 9 februari 2024

– 🔴 9u: Studio Commissie Live – De Canvasreeks ‘Godvergeten’, over seksueel misbruik in de kerk, leidde tot publieke verontwaardiging en de roep om gerechtigheid voor de slachtoffers. Het Vlaams Parlement richtte daarom een bijzondere commissie op die zich buigt over de aanpak van seksueel misbruik in de kerk.

– 🔴 14u: Studio Commissie Live – De Canvasreeks ‘Godvergeten’, over seksueel misbruik in de kerk, leidde tot publieke verontwaardiging en de roep om gerechtigheid voor de slachtoffers. Het Vlaams Parlement richtte daarom een bijzondere commissie op die zich buigt over de aanpak van seksueel misbruik in de kerk.

– 18u: Studio Commissie – De leden van de bijzondere commissie houden een hoorzitting over seksueel misbruik in de sportsector met Evy Van Coppenolle van het Centrum Ethiek in de Sport en met Lien Berton van de Vlaamse Sportfederatie.

Zaterdag 10 februari 2024

– 18u: Het Gesprek – Om belangrijke politieke gebeurtenissen te analyseren, te verduidelijken of dieper uit te spitten, nodigt Vlaams Parlement TV geregeld een toonaangevende stem uit in de studio. Deze studiogast beschikt over een grondige kennis van zijn of haar vakgebied. Politiek journalist Marc Van De Looverbosch neemt dertig minuten de tijd om actuele thema’s samen met zijn gast uitgebreid te behandelen.

– 18u30: De Koepelzaal – Samenvatting van de actuele vragen en antwoorden van het Vlaams Parlement

Zondag 11 februari 2024

– 18u: De Koepelzaal – Samenvatting van de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement